Comunicate de presa
Marți June 18, 2019
|

LOGO ANTET MMFPSPV

 

 

3 Iunie 2015

 

Invitație de presă

 

Ministerul Muncii vă invită la Conferinţa internaţională “Un viitor împreună, un viitor pentru fiecare” privind drepturile persoanelor cu dizabilități

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice împreună cu Open Society Foundation - Mental Health Initiative (MHI) şi Institutul pentru Politici Publice (IPP) vă invită joi, 4 iunie 2015, la Palatul Parlamentului, pentru a participa la Conferinţa internaţională „Un viitor împreună, un viitor pentru fiecare”.

Evenimentul, care se va desfăşura la Camera Deputaților, în sala Ovidiu Șincai”, între 09:30 - 15:00, are ca scop evaluarea stadiului implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, la 5 ani de la ratificare, precum și stabilirea priorităţilor politicilor publice în domeniu pentru următorii ani şi realizarea unui schimb de experiență între România, Croaţia şi Suedia.

Conferinţa va fi deschisă de doamna Rovana Plumb, ministrul Muncii, în prezenţa doamnei Daciana Sârbu, eurodeputat în Parlamentul European, a doamnei Pernilla Baralt, secretar de stat la Ministerul Sănătății și Afacerilor Sociale din Regatul Suediei şi a doamnei Iva Prpic,ministru adjunct pentru Politici Sociale și de Tineret din Croația. Doamna Prpic va vorbi despre succesul înregistrat de ţara sa în procesul de dezinstituționalizare a serviciilor destinate persoanelor cu dizabilităţi.

La conferinţă vor fi prezenţi şi responsabilii cu gestionarea politicilor naționale de incluziune a persoanelor adulte cu dizabilități din cadrul direcțiilor generale de Asistență Socială teritoriale, Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și specialiști din sectorul neguvernamental.

Accesul are loc pe baza invitației. Persoanele interesate o pot contacta în acest sens pe doamna Loredana Totoliciu, Institutul pentru Politici Publice, la e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau tel. 021.212.31.26 și 0729.819.876. 

  

Serviciul Comunicare, Mass-Media şi Statistică

 

 

 

 

 

Arhiva Comunicate