Comunicate de presa
Joi April 25, 2019
|

9 aprilie 2019

Comunicat de presă

#RO2019EU/ Reuniunea informală a miniştrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale din statele membre ale UE, la București

 

Reuniunea informală a miniştrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale din statele membre ale Uniunii Europene se va desfăşura la Bucureşti, în zilele de 10 și 11 aprilie, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Prezidată de ministrul român al Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, cu participarea comisarului european pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitatea Forței de Muncă, Marianne Thyssen, reuniunea va reprezenta un prilej de reflecţie comună şi un schimb de opinii pe teme precum participarea femeilor pe piața muncii și în management, combaterea diferenței de remunerare între femei și bărbați, dar și integrarea femeilor cu dizabilități pe piața muncii.

Dezbaterile, la care va participa și Heinz Koller, directorul regional pentru Europa și Asia Centrală al Organizației Internaționale a Muncii, se vor axa pe stimularea participării femeilor pe piața forței de muncă, fiind prezentate exemple de bună practică în ceea ce privește consolidarea independenței economice a femeilor și participarea lor pe piața forței de muncă. De asemenea, discuțiile vor viza și prezența femeilor în poziții de management, precum și încurajarea și sprijinirea femeilor aflate în raporturi de muncă atipice.

Femeile încă se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește intrarea și rămânerea pe piața forței de muncă, ca urmare a îngrijirii copiilor. Situația economică este concludentă: egalitatea între femei și bărbați pe piața muncii este esențială pentru creșterea durabilă și ocuparea forței de muncă în Europa. Diferențele de remunerare între femei și bărbați, precum și participarea femeilor cu dizabilități în cadrul pieței forței de muncă vor fi, de asemenea, dezbătute în cadrul lucrărilor Consiliului.

Pilonul european al drepturilor sociale conține, printre cele 20 de principii, câteva deosebit de importante pentru egalitatea de gen și pentru femeile cu dizabilități: egalitatea de tratament între femei și bărbați pe piața muncii, inclusiv dreptul la plată egală, egalitatea de tratament în ceea ce privește protecția socială, educația și accesul la bunuri și servicii.

Motivele care stau la baza diferenței de remunerare între femei și bărbați sunt multiple. Acestea includ segregarea de gen, discriminarea pe piața muncii și impactul altor forme de inegalitate de gen, în special în ceea ce privește participarea în munca neplătită (îngrijirea copilului, a persoanelor vârstnice sau munca în gospodărie).

Pentru femeile cu dizabilități, ratele scăzute de acces la programele de educație și de formare profesională, precum și lipsa oportunităților de acces pe piața muncii, conduc la o lipsă de competențe și calificări profesionale.

În plus, stigmatizarea și discriminarea femeilor cu dizabilități, precum și mediile inaccesibile de muncă, constituie restricții de participare în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și conduc la condiții de muncă mai puțin sigure.

Acest aspect se poate observa și pe baza statisticilor existente la nivel european, potrivit cărora în 2016, persoanele cu dizabilități din Uniunea Europeană aveau mai multe șanse de a se confrunta cu sărăcia la locul de muncă decât populația generală. Rata de ocupare a femeilor cu dizabilități (45,9%) era mai mică decât cea a bărbaților din aceeași categorie (50,6%).

În cea de-a doua zi a reuniunii, discuțiile vor viza abordarea integratoare a egalității de gen în cadrul dimensiunii sociale a UE post‑2020 și o nouă Strategie UE privind egalitatea de gen.

La reuniune vor participa și reprezentanți ai partenerilor sociali europeni, ai Institutului European pentru Egalitate de Gen și ai Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă (Eurofound).

 

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

Arhiva Comunicate