Comunicate de presa
Vineri Noiembrie 15, 2019
|

11 octombrie 2019

 

Comunicat de presă

 

Ajutoare de urgență în valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs în județul Ialomița

 

Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată astăzi prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

În data de 5 octombrie 2019, în urma unui accident rutier produs în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, 9 persoane au murit şi șapte au fost rănite, cele mai multe fiind femei. Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obținut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura și îngrijirea copiilor aflați în întreținere.

La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

 

Serviciul Comunicare, Mass – Media și Relații cu Publicul

                 

Arhiva Comunicate