Comunicate de presa
Joi February 20, 2020
|

30 ianuarie 2020

Comunicat de presă

Ministrul Muncii a cerut CNPP, IM și ANPIS să prezinte situația condițiilor de depozitare a documentelor

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a cerut Casei Naționale de Pensii Publice, Inspecției Muncii și ANPIS să prezinte o situație a condițiilor de depozitare a documentelor, în urma imaginilor făcute publice de un cetățean din Constanța, trimis să își caute singur documentele.

Clădirea filmată este o anexă a sediului principal al AJPIS Constanța, în care și Casa de pensii deține un spațiu în care a depozitat dosarele pasive ale beneficiarilor decedați.

În opinia demnitarului, dincolo de lipsurile materiale sau de condițiile existente, lucrurile ar putea arată altfel dacă ar exista mai mult interes din partea angajaților.

”Nu avem condiții potrivite, nu avem resurse să facem investiții, dar totuși nu ne putem bate joc de niște documente, pentru orice scop au fost ele depuse de către cetățeni la instituțiile publice. Există o limită, chiar și în condiții în care nu dispui de spații potrivite, sub care nu poți permite abandonarea de documente. Ești dator să cauți soluții. Un geam, o curățenie poți face indiferent de cât de limitate sunt resursele pentru instituțiile publice care lucrează cu publicul respectiv dețin arhive de documente. Regret situația în care un cetățean din Constanța a fost trimis să își caute singur documente în arhiva care arăta într-o stare deplorabilă, o stare care merge dincolo de necesitățile de investiții.”, arată ministrul Violeta Alexandru.

Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul 

Arhiva Comunicate