Anunţuri
Vineri November 15, 2019
|

ANUNŢ

privind depunerea cererilor de acreditare în vederea eliberării certificatelor de acreditare/licențelor de funcţionare la MMFPSPV, conform prevederilor Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.197/2012, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.118/2014, publicată în Monitorul Oficial al României nr.172/2014.

ATENȚIE !!!

În conformitate cu prevederile art.35 din Legea nr.197/2012, toți furnizorii de servicii sociale au obligația de a depune cererile de acreditare în vederea eliberării certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale şi a licenței de funcţionare a serviciilor acordate, până la data de 31 decembrie 2015 (potrivit OG nr. 18/2014) chiar dacă deciziile de acreditare deținute au valabilitate până în anul 2016.

 

CEREREA DE ACREDITARE A FURNIZORULUI, completată conform formularului prevăzut în anexa nr.2 la Normele metodologice, însoţită de documentele justificative (prevăzute la art.8 din Normele metodologice) se depun direct la registratura MMFPSPV sau pot fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire, în plic închis, format A4, pe care sunt înscrise numele şi adresa destinatarului şi ale expeditorului, cu mențiunea „Solicitare de acreditare furnizor”. Cererea de acreditare a furnizorului şi documentele justificative constituie dosarul de acreditare al furnizorului. 

Cererea de acreditare a furnizorului de servicii sociale poate fi descărcata de aici 

La data depunerii sau transmiterii dosarului de acreditare al furnizorului, un formular al cererii de acreditare (fără documentele justificative) se transmite pe adresa de e-mail a compartimentului de acreditare – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. 

În scopul evitării blocajelor în desfășurarea procesului de acreditare, furnizorii de servicii sociale care deţin Certificate de acreditare/Decizii acreditare eliberate conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1.024/2004, cu modificările ulterioare, a căror valabilitate expiră după data de 01 ianuarie 2014, transmit cererile de acreditare conform următorului calendar: 

  • 17 martie - 14 aprilie 2014: furnizorii de servicii sociale care au sediul în județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caras-Severin, Călărași, Cluj şi Municipiul Bucureşti. 
  • 15 aprilie - 12 mai 2014: furnizorii de servicii sociale care au sediul în următoarele județe: Constanta, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți şi Mureș.
  • 13 mai - 16 iunie 2014: furnizorii de servicii sociale care au sediul în următoarele județe: Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

În conformitate cu prevederile art.35 din Legea nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, furnizorii acreditați conform Hotărârii Guvernului nr.1024/2004, cu modificările ulterioare, au obligația de a depune cererile de acreditare în vederea eliberării certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale şi a licenței de funcţionare a serviciilor acordate, până la data de 1 ianuarie 2015. Până la data eliberării certificatului de acreditare şi a licenței de funcţionare, perioada de valabilitate a certificatului de acreditare eliberat conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1.024/2004, cu modificările ulterioare, se prelungește de drept. 

Furnizorii de servicii sociale care nu se încadrează în prevederile art.35 din Legea nr.197/2012, pot depune cererile de acreditare pentru obținerea certificatului de acreditare fără respectarea calendarului menționat.

Menționăm faptul că solicitarea acreditării serviciilor sociale în vederea obținerii licenței de funcţionare, se realizează numai după eliberarea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale.

CEREREA DE ACREDITARE A SERVICIULUI completată conform formularului prevăzut în anexa nr.7 la Normele metodologice, însoţită de fişa de autoevaluare şi documentele justificative prevăzute la art.18 alin.(1) se depun sau se transmit prin poștă, cu confirmare de primire, în plic închis, format A4, pe care sunt înscrise numele şi adresa destinatarului şi ale expeditorului, cu menţiunea „Solicitare de acreditare serviciu social”. Cererea de acreditare a serviciului, fişa de autoevaluare şi documentele justificative constituie dosarul de acreditare al serviciului.

Cererea de acreditare a serviciului şi fişa de autoevaluare (fără documentele justificative) se transmit și pe adresa de e-mail a compartimentului de acreditare – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la data depunerii sau transmiterii prin poştă a dosarului de acreditare a serviciului social.

Cererea de acreditare a serviciului social poate fi descărcata de aici 

Legea nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, Hotărârea Guvernului nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale, precum si formularele necesare le puteţi descărca de pe site-ul MMFPSPV, de la următoarea adresă:

http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/familie/politici-familiale-incluziune-si-asistenta-sociala/3222-2014-03-12-acreditare